باغچه مجازی

وبلاگ محمد حسین توکلی

باغچه مجازی

وبلاگ محمد حسین توکلی

باغچه مجازی

* محمد حسین توکلی هستم فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی گرایش مهندسی علوم خاک از دانشگاه شهید باهنر کرمان
* فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی گرایش کارآفرینی

* هدف: عضو وزارتخانه جهاد کشاورزی دولت صاحب الزمان(عج)

برای آشنایی با سوابق کاری بنده و اطلاعات تماس به منوی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید.

آخرین نظرات

فواید کود حیوانی برای خاک و گیاهان

شنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۸، ۱۲:۴۹ ب.ظ

استفاده از کود حیوانی پوسیده در بسترهای کاشت اعم از زمین کشاورزی، باغ یا باغچه فواید زیادی به دنبال دارد. کود حیوانی مملو از مواد مغذی است که گیاهان به آن نیاز دارند مانند نیتروژن. استفاده از کود حیوانی برای کود دهی باعث حفظ سلامت و شادابی گیاهان و بهبود رشد آنها میشود.


 


نحوه استفاده از کود حیوانی در خاک


برای به حداکثر رساندن فواید کود حیوانی در باغچه، بسیار مهم است که آن را به شکل درستی استفاده کنید. یکی از بهترین روشهای استفاده از کود حیوانی برای تغذیه گیاه، ترکیب آن با کمپوست است. کود حیوانی کپوست شده احتمال سوختن گیاه در اثر کود دهی را کاهش میدهد.


یکی دیگر از روشهای کود دهی موثر با کود حیوانی این است که آن را در زمین شخم بزنید پیش از این که بخواهید در زمین چیزی بکارید. معمولا فصل بهار بهترین زمان برای ریختن کود حیوانی در باغچه است. چرا که فرصت زیادی برای تجزیه مواد و از بین رفتن خطر سوختن گیاهان وجود دارد. کود حیوانی کهنه و پوسیده به خودی خود برای گیاهان بسیار مفید است.


بسته به محل زندگی خود یک یا چند نوع کود حیوانی در دسترستان قرار دارد. استفاده از فضولات سگ و گربه توصیه نمیشود چرا که این نوع کودها برای باغچه یا کمپوست مناسب نیستند چون احتمال آلودگیهای انگلی در آنها زیاد است و ممکن است انسان را بیمار کنند.


به طور کلی کود گاو، گوسفند و مرغ رایجترین انواع کود حیوانی مورد استفاده در زمینهای کشاورزی و باغات و فضای سبز هستند. برخی افراد از کود حیوانات دیگر مانند خرگوش و بلدرچین نیز استفاده میکنند.


اگر چه کود حیوانی را باید خریداری نمایید اما اگر زمین بزرگی داشته باشید و گوسفند یا مرغ پرورش میدهید میتوانید از فضولات آنها نیز استفاده کنید.


 


تاثیر کود حیوانی بر خاک


تاثیر کود حیوانی بر خاک شگفت انگیز است. خاک مواد مغذی که از کود آزاد میشود را به خوبی جذب میکند. به این ترتیب خاک غنی و حاصلخیز شده و رشد گیاه در آن تقویت میشود. مهمترین فایده استفاده از کود حیوانی برای خاک، اصلاح خاک است. مثلا ترکیب کردن خاک ماسه ای با کود حیوانی باعث میشود میزان حفظ رطوبت در خاک بهبود یابد. افزودن کود حیوانی به خاک متراکم و سنگین باعث شل شدن خاک و اصلاح آن میشود. کود حیوانی میزان کربن خاک را افزایش میدهد. کربن منبع مهمی برای انرژی است و مواد مغذی را برای گیاه قابل استفاده میسازد.


یکی دیگر از فواید کود حیوانی تثبیت نیترات و جلوگیری از شسته شدن آن از خاک است. به این ترتیب تعادل خاک حفظ میشود.


 


استفاده از کود حیوانی پوسیده به عنوان مالچ


از کود حیوانی به عنوان مالچ نیز استفاده میشود. مالچ پاشی فواید زیادی برای گیاهان دارد. از آنجایی که کود حیوانی در واقع کود آهسته رهش محسوب میشود، به مدت طولانی مواد مغذی را آرام آرام آزاد کرده و در اختیار گیاهان قرار میدهد. این باعث میشود به عنوان مالچ برای گیاه مناسب باشد. با این حال باید حواستان باشد از کود حیوانی تازه به عنوان مالچ استفاده نکنید.


کود حیوانی نپوسیده برای گیاه قوی است و مقدار زیادی نیتروژن دارد که ممکن است باعث سوختن گیاه شود. علاوه بر این برخی کودهای حیوانی مقدار زیادی اوره دارند. اوره نیتروژن بالایی دارد. نیتروژن زیادی برای گیاه مخرب است.


فواید کود حیوانی برای تغذیه گیاه و اصلاح خاک باعث شده است این کار به عنوان روش طبیعی و ارگانیک ارزشمندی در پرورش گل و گیاه و کشاورزی شناخته شود.


 


نکات مهم پیش از کود دهی با کود حیوانی


نحوه کار با کود حیوان یتاثیر زیادی بر کیفیت آن به خصوص بر محتوای نیتروژن آن دارد. نیتروژن به اشکال مختلف در این نوع کود وجود دارد و بیشتر انواع آن به تدریج به نیترات نیتروژن و آمونیوم تبدیل میشوند.


شکل آمونیوم در معرض هوا از بین رفته و نیترات در اثر بارندگی شسته میشود. از دست رفتن آمونیوم را میتوان با انباشتن کود در حالتی که رطوبت دارد و استفاده از آن بلافاصله پس از پخش کردن در زمین، به حداقل رساند. آمونیاک در زمان حمل و نقل کود یا جا به جایی آن و قرار گیری در معرض هوا ممکن است از دست برود. بیشتر آن به واسطه هیدرولیز گروههای NH2 (آنزیماتیک) و سپس تبخیر اکسید نیتروژن ( N 2 0 )   و آمونیاک ( NH 3 ) . این از دست رفتن نیتروژن در صورتی که کود پخش شده باشد به خصوص در آب و هوای خشک، خیلی بیشتر میشود. گاهی تنها ظرف 12 ساعت نیمی از محتوای نیتروژن آمونیوم از دست میرود. پژوهشها نشان داده اند یک هفته پس از پخش کردن کود در زمین، تقریبا صد در صد آمونیوم نیتروژن ممکن است از دست برود. این به معنای کاهش تقریبا نیمی از نیتروژن کلی کود حیوانی انباشته شده است. بنابراین باید پخش کردن کود همزمان با استفاده از آن در زمین باشد. اگر فعلا قصد استفاده از کود را ندارید، آن را پخش نکنید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی